/ Gündem / İzmirli kadınların altın dokunuşu dünya ile buluşuyor

İzmirli kadınların altın dokunuşu dünya ile buluşuyor

MANŞET
0

İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İzmir’de yaşayan ve dikişe ilgi duyan kadınların mesleki becerilerini geliştirmelerini ve hazır giyim sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücüne katılmalarını amaçlayan Altın İğne Projesi, uluslararası düzeyde de dikkat çekiyor.

Uluslararası Rotary Dünya Başkanı Francesco Arezzo, İzmir ziyaretinde Meslek Fabrikası Halkapınar Kurs Merkezi’nde proje kapsamında yürütülen eğitim çalışmalarını inceledi. Ziyarete İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr.

Pınar Okyay, belediye yöneticileri, Rotary temsilcileri ve proje paydaşları katıldı. Atölyeler gezildi, kursiyer kadınlarla bir araya gelinerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alındı.

KADINLAR MESLEK EDİNEREK İSTİHDAMA HAZIRLANIYOR Altın İğne Projesi, İzmir’de yaşayan ve dikişe ilgi duyan kadınların mesleki becerilerini geliştirmelerini ve hazır giyim sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücüne katılmalarını amaçlıyor.

Meslek Fabrikası’nın Çamdibi, Karabağlar, Halkapınar ve Agora kurs merkezlerinde gerçekleştirilen eğitimlerde kursiyerler; düz dikiş, overlok ve reçme gibi sanayi makinelerini kullanarak bant sistemi üretim modelini uygulamalı olarak öğreniyor.

Yedi hafta süren ve toplam 216 saatlik eğitim programı, kadınların doğrudan istihdama yönlendirilmesini hedefleyen bir model olarak uygulanıyor. YÜZLERCE KADINA ULAŞILDI Proje kapsamında 224 kadına ulaşıldı, 178 kursiyer başarıyla mezun oldu ve 79 kadın tekstil sektöründe istihdama kazandırıldı.

Eğitim sürecinde kursiyerler tarafından üretilen yaklaşık 10 bin 250 parça bebek giysisi ise depremden etkilenen yurttaşlara ulaştırılmak üzere Adıyaman Belediyesi’ne gönderildi.

Kamu, sivil toplum ve özel sektör iş birliğiyle yürütülen Altın İğne Projesi, toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki iyi uygulamaların yer aldığı “İzmir Yıldızları” programında ödüle layık görülürken, aynı zamanda Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde “İş Birliği” kategorisinde ödül kazandı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!