/ Gündem Haberleri / İzmir Altındağ Kent Bostanı’nda ilk hasat heyecanı

İzmir Altındağ Kent Bostanı’nda ilk hasat heyecanı

MANŞET
0

İZMİR (İGFA) - Altındağ Kent Bostanı, Bornovalı kadınlar için sadece ekonomik bir destek alanı değil, aynı zamanda güçlü komşuluk ilişkilerinin kurulduğu bir sosyal yaşam merkezine dönüştü.

Ücretsiz tahsis edilen parsellerde üretim yapan kadınlar, hayatlarında ilk kez toprakla buluşmanın ve kendi yetiştirdikleri lezzetli ürünleri paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Bostanda yazlık sebze yetiştiren üretici kadınlar menuniyetini dile getirdi.

HEDEF: BORNOVA’DA BOSTANSIZ MAHALLE BIRAKMAMAK Bornova Belediyesi, ilçedeki atıl belediye arazilerini dönüştürerek altı farklı noktada dev kent bostanları kurdu.

Altındağ’da 53 parselle başlayan bu dayanışma dalgası; Pınarbaşı, Mevlana, Işıkkent, Rafetpaşa ile 244 ve 278 parselle en büyük ikisi olan olan EVKA-4 ve Doğanlar Kent Bostanları ile ilçe geneline yayılarak yüzlerce kadına ulaştı.

Ziyaret sırasında projenin önemine değinen Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, kent bostanlarının sadece sebze yetiştirilen alanlar olmadığını, aksine paylaşmanın ve dayanışmanın simgesi olduğunu vurguladı.

Başkan Ömer Eşki, "Kent Bostanları ile kadınlarımız hem doğayla bağ kuruyor hem de dayanışma içinde üretmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Amacımız, Bornova'da bostanı olmayan mahalle bırakmamak ve her vatandaşımızın toprağa dokunabilmesini sağlamak.

Kadın emeğiyle Bornova daha bereketli, daha güçlü olacak." dedi.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!