/ Gündem / İstanbul'daki tüm okullarda "Afet Farkındalık Eğitimi" uygulanacak

İstanbul'daki tüm okullarda "Afet Farkındalık Eğitimi" uygulanacak

MANŞET
0

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 28 Nisan Pazartesi günü, kent genelindeki tüm resmi ve özel okullarda ilk ders saatinin "Afet Farkındalık Eğitimi" olarak işlenmesine karar verdi.

ANKARA-BHA İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 28 Nisan Pazartesi günü, kent genelindeki tüm resmi ve özel okullarda ilk ders saatinin "Afet Farkındalık Eğitimi" olarak işlenmesine karar verdi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, öğrencilerin deprem ve diğer afetlerde nasıl doğru davranmaları gerektiği anlatılacak; "çök–kapan–tutun" uygulaması yapılacak, afet ve acil durum çantası hazırlama, toplanma alanlarının önemi gibi temel bilgiler verilecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, afetlere karşı bilinçli olmanın önemine dikkat çekerek, "En etkili hazırlık eğitimdir. Çocuklarımıza, afet öncesinde, sırasında ve sonrasında alınabilecek önlemleri öğretmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Yentür, afet bilincinin sadece öğrencilerle sınırlı kalmayacağını, yıl sonuna kadar Okul Aile Birlikleri başkan ve yöneticilerinin de Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı 16 saatlik "Afet Farkındalığı Eğitimi" modülüne dahil edileceğini belirtti.

"Afet anlarında birlik olmayı başaran güçlü bir eğitim camiası olduğumuzun bilinciyle, çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz." diyen Yentür, aileleri de bu sürece dahil ederek afetlere karşı daha dirençli bir toplum oluşturmayı hedeflediklerini vurguladı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!