İstanbul’da yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 11’i hakkında tutuklama talep edildi.
İSTANBUL-BHA Soruşturma çerçevesinde toplam gözaltı sayısının 19’a yükseldiği bildirildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, “kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak”, “fuhşa teşvik veya aracılık etmek” ve “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak” suçlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 2 şüpheli daha polis ekiplerince gözaltına alındı.
Böylece soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli sayısı 19’a ulaştı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.
Savcılıkta ifadeleri alınan şüphelilerden 11’i tutuklama talebiyle, 8’i ise adli kontrol istemiyle sulh ceza hakimliğine gönderildi. Şüphelilerin hakimlikteki işlemlerine kısa süre içinde başlanacağı öğrenildi.
İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 24 şüphelinin yakalanmasına yönelik dün düzenlenen operasyonlarda ilk etapta 17 şüpheli gözaltına alınmıştı.
Soruşturma kapsamında Beşiktaş ilçesindeki Bebek, Kuruçeşme ve Etiler semtlerinde faaliyet gösteren bazı restoran ve eğlence mekanlarında arama yapıldığı da kaydedildi.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!