/ Gündem Haberleri / İki cinayet dosyası daha aydınlatıldı... Bakan Gürlek: Hiçbir cinayet faili meçhul kalmayacak

İki cinayet dosyası daha aydınlatıldı... Bakan Gürlek: Hiçbir cinayet faili meçhul kalmayacak

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, iki cinayet dosyasının daha çözüldüğünü duyurdu.

Gürlek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hiçbir suçun cezasız, hiçbir cinayetin faili meçhul kalmaması için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü belirtti.

Bakan Gürlek’in açıklamasına göre, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda dosyalar yeniden incelendi ve yeni bulgulara ulaşıldı.

GAZİOSMANPAŞA’DAKİ CİNAYETTE YENİ ŞÜPHELİ İstanbul Gaziosmanpaşa’da 6 Temmuz 2018’de Abdülhamid Terkin’in öldürülmesine ilişkin dosyada; HTS ve baz kayıtları, görüşme kayıtları, güvenlik kamerası görüntüleri ile tanık beyanları yeniden değerlendirildi.

Çalışmalar sonucunda olayın beşinci şüphelisinin tespit edildiği, yakalanan şüphelinin kasten öldürme suçundan tutuklandığı bildirildi.

DÜZİÇİ’NDEKİ KAYIP DOSYASI AYDINLATILDI Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde ağustos ayında kaybolan Ayşegül Yaşar dosyası da HTS ve kamera kayıtları, tanık beyanları ve kriminal incelemeler ışığında yeniden ele alındı.

Şüphelinin olay günü kullandığı araçta bulunan biyolojik bulguların, Yaşar’ın anne ve babasından alınan örneklerle uyumlu olduğunun belirlenmesi üzerine soruşturma derinleştirildi.

Şüphelinin yer göstermesiyle Yaşar’ın cansız bedenine ulaşıldığı, şüpheli ile birlikte anne ve babasının da gözaltına alındığı açıklandı. Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ın liderliğinde, hiçbir suçun cezasız, hiçbir cinayetin faili meçhul kalmaması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.

Bu kapsamda, Bakanlığımız Ceza İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurduğumuz Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire… “HİÇBİR FAİL ADALETTEN KAÇAMAYACAK” Bakan Gürlek, açıklamasında sürece katkı sunan Cumhuriyet başsavcılıkları, emniyet müdürlükleri ve kriminal laboratuvar birimlerine teşekkür ederek, “Aradan ne kadar zaman geçerse geçsin; hiçbir cinayet karanlıkta kalmayacak, hiçbir fail adaletten kaçamayacaktır” ifadelerini kullandı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!