/ Gündem Haberleri / HSK’dan yargıda yeni düzenleme... Başsavcı Vekilleri de adli işlere katılacak

HSK’dan yargıda yeni düzenleme... Başsavcı Vekilleri de adli işlere katılacak

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu’nun 21 Ekim 2026 tarihli ve 1157-1158 sayılı kararları bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararlardan 1157 sayılı olanı, Cumhuriyet Başsavcı Vekillerinin Adli İşlere Katılımına İlişkin İlke Kararı’nı kapsarken, düzenlemeyle Cumhuriyet başsavcılıklarında iş yükünün dengeli dağıtılması ve başsavcı vekillerinin idari, gözetim ve koordinasyon görevlerinin yanında adli işlere de katılmasına ilişkin esasların belirlenmesi amaçlandı.

BAKAN GÜRLEK: “ADALET ZAMANINDA TECELLİ ETMELİ” Adalet Bakanı Akın Gürlek, düzenlemeye ilişkin açıklamasında vatandaşların adalet hizmetlerine daha hızlı erişmesini ve soruşturma ile yargılamalarda yaşanan gecikmelerin azaltılmasını hedeflediklerini belirtti.

Tecrübeli Cumhuriyet başsavcıları ile başsavcı vekillerinin bilgi ve birikimlerinden daha fazla yararlanılacağını, savcılar arasındaki iş yükünün daha dengeli dağıtılacağını ve dosyaların makul sürede sonuçlandırılmasına katkı sağlanacağını ifade eden Bakan Gürlek, yargı teşkilatının işleyişini güçlendirmeye yönelik reformların devam edeceğini belirterek, "Çünkü biliyoruz ki adaletin gücü, yalnızca kararın doğru verilmesinde değil, o kararın zamanında verilmesindedir" ifadelerini kullandı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!