/ Gündem Haberleri / Gülistan Doku soruşturmasında 15 şüpheli gözaltına alındı

Gülistan Doku soruşturmasında 15 şüpheli gözaltına alındı

MANŞET
0

Tunceli'de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'ya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 15 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in eşi Handan Sonel de yer aldı.

ANKARA - BHA  Tunceli ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatıyla Elazığ, Malatya, Ankara, İstanbul ve Tunceli'de eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında, Handan Sonel'in yanı sıra Gülistan Doku'nun telefonuna müdahale ettiği değerlendirilen bilişim şirketinin sahibi, 3 doktor, 1 hemşire, 1 bilgi işlem görevlisi, 5 veri giriş personeli, 1 iş insanı ve 2 güvenlik korucusu olmak üzere toplam 15 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin jandarma ve emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'dan 5 Ocak 2020'den itibaren haber alınamaması üzerine ailesi, 6 Ocak 2020'de Tunceli'de kayıp başvurusunda bulundu. Başlatılan arama çalışmalarından sonuç alınamadı.

Soruşturmada elde edilen yeni bilgiler doğrultusunda Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "kasten öldürme", "cinsel saldırı", "suç delillerini gizleme veya yok etme", "bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girerek verileri yok etme veya bozma", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "suçu bildirmeme" ve "suçluyu kayırma" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında daha önce 17 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Bu kapsamda dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel, oğlu Mustafa Türkay Sonel, eski polis Gökhan Ertok, dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir, Erdoğan Elaldı, Celal Altaş, Nurşen Arıkan, Ferhat Hanedan Güven, Gülistan Doku'nun erkek arkadaşı Zeinal Abakarov, annesi Cemile Yücer, üvey babası Engin Yücer ile Tuncay Sonel'in koruma polisi Şükrü Eroğlu tutuklandı.

Uğurcan A., Munzur Üniversitesinin güvenlik kameralarından sorumlu Savaş G., Süleyman Ö. ile hastane kayıtlarını sildiği öne sürülen B.Y. ve Y.E. ise yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturmada kırmızı bültenle aranan firari şüpheli Umut Altaş'ın ABD'de gözaltına alındığı açıklanırken, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel hakkında yürütülen soruşturma kapsamında dönemin Tunceli Emniyet Müdürü Yılmaz Delen'in tanık sıfatıyla ifadeye çağrıldığı belirtildi.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!