/ Gündem Haberleri / Eskişehir'de kırsal mahallelere kesintisiz su yatırımı

Eskişehir'de kırsal mahallelere kesintisiz su yatırımı

MANŞET
0

ESKİŞEHİR (İGFA) - Eskişehir'de Seyitgazi ilçesine bağlı Gümüşbel ve Beykışla mahallelerinde gerçekleştirilen yeni sondaj ve terfi hattı çalışmasıyla, bölgenin su arz güvenliği güçlendirildi.

ESKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Gümüşbel ve Beykışla mahallelerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla yeni sondaj kuyusu devreye alındı.

Sondajdan elde edilen suyun yerleşim alanlarına güvenli ve kesintisiz şekilde ulaştırılabilmesi için gerekli terfi hattı imalatı tamamlanarak sistem işletmeye alındı. Gerçekleştirilen çalışma ile yeni su kaynağı mevcut şebeke sistemine entegre edilirken, su iletim altyapısının kapasitesi artırıldı.

Böylece özellikle kurak dönemlerde ve su ihtiyacının yaşandığı süreçlerde sistemin verimli şekilde işletilmesi hedefleniyor.

ESKİ Genel Müdürlüğü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin öncülüğünde kent merkezi ve kırsal mahallelerde vatandaşların içme ve kullanma suyu sistemlerini güçlendirmeye yönelik çalışmaların planlı şekilde devam edeceğini ifade etti.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!