/ Gündem Haberleri / Edirne’de 14 çocuk kuruluşa dönmedi! Bakanlıktan açıklama geldi

Edirne’de 14 çocuk kuruluşa dönmedi! Bakanlıktan açıklama geldi

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - Edirne’de bir çocuk kuruluşuna geri dönmeyen 14 çocukla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık, basında yer alan “devlet korumasındaki çocuklar kayıp” ifadelerinin çocukların hukuki statüsünü doğru yansıtmadığını bildirdi.

Açıklamaya göre, düzensiz göç kapsamında tespit edilen refakatsiz yabancı uyruklu 14 çocuk, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Edirne İlk Kabul Arda Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğüne teslim edildi.

Çocuklar, 11 Ekim 2026 tarihinde kendilerine verilen market izninin ardından kuruluşa geri dönmedi. Durumun fark edilmesi üzerine kolluk kuvvetlerine bilgi verildi ve çocukların bulunması için çalışma başlatıldı.

13 ÇOCUĞU ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, kuruluşa dönmeyen çocuklardan birinin geri döndüğü, diğer 13 çocuğun bulunması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Çocukların güvenliğinin ve üstün yararının öncelikli olduğunu vurgulayan Bakanlık, sürecin ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde yürütüldüğünü ve yakından takip edildiğini bildirdi.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!