/ Gündem Haberleri / Dünya Bankası’ndan İzmir’e destek mesajı

Dünya Bankası’ndan İzmir’e destek mesajı

MANŞET
0

İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Jean-Christophe Carret’i ağırladı.

İzmir’in geleceğine yön verecek stratejik yatırımların ele alındığı görüşmede, kentin iki yakasını Körfez’in altından demiryoluyla birbirine bağlayacak proje ile kentsel dönüşüm çalışmaları öne çıktı.

Dünya Bankası ve Dünya Bankası Grubu bünyesindeki diğer kuruluşların İzmir’in büyük ölçekli projelerine sağlayabileceği teknik ve finansal destek imkanları değerlendirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

Cemil Tugay, “İzmir’in ulaşım altyapısını güçlendirmek, kentimizi depremlere karşı daha güvenli hale getirmek ve Körfez’imizi yeniden sağlıklı bir ekosisteme kavuşturmak için çalışıyoruz.

İzmir’in geleceğini şekillendirecek projeleri, güçlü uluslararası iş birlikleriyle hayata geçirmek istiyoruz” dedi. AFETLERE DİRENÇLİ İZMİR Görüşmenin en dikkat çekici başlıklarından biri, İzmir Körfezi’nin altından demiryolu geçişi projesi oldu.

Kentin iki yakası arasındaki ulaşım bağlantısını güçlendirmesi hedeflenen proje, İzmir’in uzun vadeli ulaşım yatırımları kapsamında gündeme geldi. Görüşmenin bir diğer önemli gündem maddesi İzmir’in depreme karşı dirençli hale getirilmesi ve kentsel dönüşüm yatırımları oldu. Başkan Dr.

Cemil Tugay, İzmir’de güvenli yapı stokunun artırılması, riskli yapıların dönüştürülmesi ve afetlere dayanıklı bir kent oluşturulmasının öncelikli hedefler arasında bulunduğunu belirtti. Ziyarette İzmir Körfezi’nin temizlenmesi ve ekolojik yapısının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar da ele alındı.

Özellikle İç Körfez’de yaşanan kirlilik, su dolaşımının yetersizliği ve iklim değişikliğinin etkileri değerlendirildi.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Jean-Christophe Carret, Körfez altı demiryolu geçişi gibi büyük ölçekli ulaşım projeleri ile kentsel dönüşüm ve afetlere dirençlilik projelerine Dünya Bankası Grubu bünyesindeki kuruluşlar aracılığıyla teknik ve finansal destek sağlanabileceğini belirtti.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!