/ Gündem Haberleri / DMM'den radar cezalarıyla ilgili iddialara net açıklama

DMM'den radar cezalarıyla ilgili iddialara net açıklama

MANŞET
0

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada dolaşıma giren "trafik radar sistemlerinin özelleştirileceği ve özel şirketlerin sürücülere ceza keseceği" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

ANKARA - BHA DMM'nin açıklamasında, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu uyarınca trafik idari para cezası düzenleme yetkisinin yalnızca kamu görevlilerine ait olduğu vurgulandı.

Bu yetkinin Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ile belirli durumlarda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğünün yetkili personeli tarafından kullanılabildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, KGYS ve Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) gibi uygulamaların yalnızca kural ihlallerini tespit eden teknik altyapılar olduğu, bu verilerin ise trafik polisi veya jandarma tarafından cezai işleme dönüştürüldüğü ifade edildi.

Özel şirketlerin sürücülere ceza kesme yetkisinin bulunmadığının altı çizildi. DMM, kamuoyundan kamu kurumlarını hedef alan asılsız ve manipülatif paylaşımlara itibar edilmemesini istedi.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!