/ Gündem Haberleri / Devlet korumasındaki gençlere yeni istihdam modeli

Devlet korumasındaki gençlere yeni istihdam modeli

MANŞET
0

Devlet korumasında yetişen gençlerin işe yerleşmesini kolaylaştıran düzenlemeyle kamuya kadro ayrılırken, özel sektörde prim desteği sağlanacak.

ANKARA - BHA Resmi Gazete’de yayımlanan kanun değişikliğiyle, devlet korumasında yetişen gençlerin istihdamına ilişkin şartlar ve süreçler netleştirildi. Düzenleme kapsamında, bu haktan yararlanmak isteyenlerin belirli kriterleri karşılaması gerekiyor.

Buna göre, gençlerin en az 5 yıl devlet korumasında bulunmuş olması, eğitim şartını sağlaması ve belirlenen yaş aralığında başvuru yapması gibi koşullar aranacak. Ayrıca belirli süre boyunca izinsiz ayrılmamış olmaları da şartlar arasında yer alıyor.

Yeni düzenlemeyle kamu kurumları, toplam kadrolarının binde biri oranında bu gençler için kontenjan ayıracak. Özel sektörde istihdam edilmeleri halinde ise sigorta ve işsizlik primi dahil tüm prim yükü 5 yıl boyunca devlet tarafından karşılanacak.

Uygulamaya ilişkin usul ve esasların belirlenmesi ile denetim süreçleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülecek.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!