/ Gündem / Denetimli serbestlikte bilimsel iş birliği güçleniyor

Denetimli serbestlikte bilimsel iş birliği güçleniyor

MANŞET
0

Cumhuriyet Savcısı ve CTE Genel Müdürlüğü Denetimli Serbestlik Daire Başkanı Dr. Hüseyin Şık, denetimli serbestlik sisteminin yalnızca denetim ve psiko-sosyal destek süreçlerinden ibaret olmadığını, aynı zamanda üniversitelerin bilimsel katkılarıyla da güçlendirildiğini belirtti.

ANKARA-BHA Cumhuriyet Savcısı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) Denetimli Serbestlik Daire Başkanı Dr.

Hüseyin Şık, denetimli serbestlik sisteminin yalnızca denetim ve psiko-sosyal destek süreçlerinden ibaret olmadığını, aynı zamanda üniversitelerin bilimsel katkılarıyla da güçlendirildiğini belirtti. Bu kapsamda, Prof. Dr. Feridun Yenisey, Dr.

Salih Oktar ve doktora öğrencisi Ayla Duygu Nasuhoğlu ile İstanbul’daki denetimli serbestlik müdürlerinin katılımıyla çevrim içi bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda, denetimli serbestlik sisteminin etki analizi, psiko-sosyal destek uygulamaları, toplumsal algı ve iletişim stratejileri ile dijitalleşme ve yeni uygulamalar başlıkları ele alındı.

Özellikle çocuk suçluluğu ve bağımlılıkla mücadele alanlarında, uluslararası deneyimler ışığında iş birliğini derinleştirme kararı alındı. Dr.

Hüseyin Şık, toplantının ardından yaptığı değerlendirmede, “Topluma yeniden kazandırma, suçun tekrarlanmasını önleme ve toplum güvenliğini artırma hedefleriyle yürüttüğümüz denetimli serbestlik sistemi, üniversitelerimizin bilimsel desteğiyle daha da güçleniyor.” ifadelerini kullandı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!