/ Gündem Haberleri / Cevdet Yılmaz: Hedefimiz Türkiye Yüzyılı’nı bilim ve teknolojinin yüzyılı yapmak

Cevdet Yılmaz: Hedefimiz Türkiye Yüzyılı’nı bilim ve teknolojinin yüzyılı yapmak

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) Değerlendirme Toplantısına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Türkiye Yüzyılı’nı bilim ve teknolojinin yüzyılı yapma hedefini vurgulayan Yılmaz, toplantıda üniversitelerin araştırma performanslarını ve yeni dönem hedeflerini değerlendirdiklerini belirtti.

Araştırma üniversitelerinde bu yıl nitelikli dergilerde (Q1-Q2) yayımlanan çalışmaların oranının yüzde 77’yi aşmasının ve 6 üniversitenin dünya sıralamasında ilk 500’e girmesinin önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.

“BAŞARIYI YALNIZCA KAYNAKLA ÖLÇMEYECEĞİZ” Yeni dönemde başarıyı sadece sağlanan finansmanla değil, nitelikli bilimsel yayın, yetişmiş insan kaynağı, fikri mülkiyet, sanayi iş birliği ve araştırmaların ekonomik ve toplumsal değere dönüşmesiyle ölçeceklerini belirten Yılmaz, üniversitelerin daha güçlü desteklenmeye devam edeceğini kaydetti.

HEDEF: İLK 300 VE İLK 100 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, üniversiteleri küresel ölçekte daha rekabetçi hale getirmeyi amaçladıklarını belirterek, daha fazla üniversitenin önce ilk 300, ardından ilk 100 içinde yer almasını hedeflediklerini söyledi.

Bilimsel birikimin yüksek katma değerli üretime ve ülkenin kalkınmasına daha güçlü şekilde yansıtılmasının amaçlandığını vurguladı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!