/ Gündem Haberleri / Çanakkale’de tefecilik operasyonu: 19 gözaltı

Çanakkale’de tefecilik operasyonu: 19 gözaltı

MANŞET
0

Çanakkale merkezli olarak organize suç örgütü ve tefecilik faaliyetlerine yönelik düzenlenen operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı.

ÇANAKKALE-BHA Operasyon kapsamında şüphelilere ait yaklaşık 2 milyar 800 milyon lira değerindeki mal varlığına el konuldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, operasyonun Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ve Ezine Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirildiği bildirildi.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucunda vatandaşları mağdur ettiği belirlenen suç şebekesi çökertildi.

Yapılan teknik ve fiziki takipler sonucunda şüphelilerin, vatandaşları yüksek faizle borçlandırarak baskı altına aldıkları, teminat adı altında boş veya yüksek meblağlı çek ve senet imzalattıkları tespit edildi.

Şüphelilerin, borcunu ödeyemeyen mağdurların gayrimenkul ve araç gibi mal varlıklarını tehdit ve baskı yoluyla üzerlerine devraldıkları belirlenirken, olayla ilgili geniş çaplı adli soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verileri doğrultusunda yürütülen incelemelerde, suçtan elde edildiği değerlendirilen büyük bir servete de el konuldu. Operasyon kapsamında şüphelilere ait 88 taşınmaz, 58 araç ve 1417 banka hesabı donduruldu.

El konulan mal varlığının toplam değerinin yaklaşık 2 milyar 800 milyon lira olduğu açıklandı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!