/ Gündem Haberleri / Bursa'daki “biber” görüntülerine bakanlıktan yalanlama

Bursa'daki “biber” görüntülerine bakanlıktan yalanlama

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanlığı, son günlerde sosyal medyada yayılan ve bir üreticiye ait biberlerin hayvanlara yem olarak verildiğini gösteren görüntülere ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, söz konusu görüntülerin yeni değil, 2025 yılı Ağustos ayına ait olduğunu bildirdi.

Açıklamada, görüntülerin 7 Ağustos 2025 tarihinde yaşanan bir olaya ilişkin olduğu, olayın ardından derhal inceleme ve denetim sürecinin başlatıldığı belirtildi.

Bursa Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan yerinde incelemeler sonucunda konunun tüm yönleriyle araştırıldığı ve adli mercilere intikal ettirildiği ifade edildi.

Bakanlık, eski tarihli görüntülerin bugün yeniden dolaşıma sokularak kamuoyunda yeni bir olay yaşanıyormuş izlenimi oluşturulmasının “kasıtlı bir manipülasyon girişimi” olduğunu vurguladı.

Paylaşımların, üretici ile tüketici arasında sorun varmış algısı yaratmayı amaçladığı ve gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Kamuoyunu yanıltıcı ve kışkırtıcı içeriklerin suç teşkil ettiğine dikkat çekilen açıklamada, bu tür paylaşımları yapan kişi ve hesaplar hakkında gerekli hukuki ve cezai işlemlerin başlatıldığı bildirildi. Konunun ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına iletildiği kaydedildi.

Bazı sosyal medya hesapları tarafından, bir üreticiye ait biberlerin hayvanlara yem olarak verilmesine ilişkin görüntülerin, sanki yeni yaşanmış bir olaymış gibi dolaşıma sokulduğu tespit edilmiştir.Söz konusu görüntüler 2025 yılı Ağustos ayında meydana gelen bir olaya ait… https://t.co/TclTA6Bij4 Ticaret Bakanlığı, yaş sebze ve meyve ticaretinde şeffaflığın sağlanması, usulsüz uygulamaların önlenmesi ve hem üreticilerin hem de tüketicilerin haklarının korunması için denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Ayrıca, gerçek dışı bilgi ve algı operasyonlarına karşı hukuki sürecin titizlikle işletileceği vurgulandı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!