/ Gündem Haberleri / Bornovalı şampiyonlardan Başkan Eşki'ye gurur ziyareti

Bornovalı şampiyonlardan Başkan Eşki'ye gurur ziyareti

MANŞET
0

İZMİR (İGFA) - Ulusal ve uluslararası organizasyonlarda önemli dereceler elde eden Bornovalı öğrenciler, anneleriyle birlikte Ömer Eşki’yi ziyaret etti.

Türkiye şampiyonlukları bulunan milli sporcu Beren Aksoy ile Copernicus Matematik Olimpiyatları’nda bronz madalya kazanarak New York’taki global finallere katılma hakkı elde eden İsmail Sinan Tursun, başarılarını Başkan Eşki ile paylaştı. Ziyaret sonunda öğrencilere tablet hediye edildi.

Başkan Ömer Eşki, “Bornova’dan çıkan bu başarı hikâyeleri bizlere umut veriyor. Sporun ve bilimin ışığında ilerleyen çocuklarımızın her zaman yanında olacağız. Onların azmi, disiplinli çalışması ve ailelerinin desteği hepimiz için örnek” dedi.

Bornova Ferit Bahriye Ergil Ortaokulu öğrencisi milli sporcu Beren Aksoy, Genç C Kızlar kategorisinde elde ettiği derecelerle Bornova’yı, İzmir’i ve Türkiye’yi gururlandırdı.

Beren Aksoy; 1 Metre Tramplen Türkiye Şampiyonu, 3 Metre Tramplen Türkiye Şampiyonu, Kule Disiplin Türkiye İkincisi ve Senkronize Türkiye İkincisi oldu. Ayrıca geçtiğimiz yıl Bulgaristan’ın Sofya kentinde 08-15 Temmuz 2025 düzenlenen 12.

Sofia Diving Cup’ta Genç D kızlar Kategorisinde 1 metre Tramplen Disiplininde 3. olarak ülkemizi başarı ile temsil etti. BORNOVA’DAN NEW YORK’A MATEMATİK YOLCULUĞU Bornova Serintepe Mahallesi’nde yaşayan ve eğitimine İzmir Kız Lisesi’nde devam eden 9.

Sınıf öğrencisi İsmail Sinan Tursun, matematik alanındaki başarısıyla dikkat çekti. 30’a yakın ülkeden katılımcının yer aldığı 5. Copernicus Matematik Olimpiyatları’nın eleme etabında bronz madalya kazanan Tursun, New York’ta düzenlenecek Global Finallere katılma hakkı elde etti.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!