/ Gündem / Bayram tatilinin ilk 3 gününde 2 bin 238 trafik kazası: 26 can kaybı

Bayram tatilinin ilk 3 gününde 2 bin 238 trafik kazası: 26 can kaybı

MANŞET
0

Kurban Bayramı tatilinin arife günü ile ilk iki gününde Türkiye genelinde 2 bin 238 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 26 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 590 kişi yaralandı.

ANKARA - BHA İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı süresince yurt genelinde yaşanan trafik kazalarına ilişkin güncel verileri paylaştı.

Arife günü ile bayramın birinci ve ikinci gününü kapsayan ilk üç günlük tatil sürecinde toplam 2 bin 238 trafik kazası meydana geldiğini belirten Bakan Yerlikaya, bu kazalarda 26 kişinin yaşamını yitirdiğini, 3 bin 590 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Bayramın ikinci günü olan dün, tek başına 683 trafik kazası yaşandı. Bu kazalarda 9 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 1143 kişi ise çeşitli şekillerde yaralandı.

Tatil süresince emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin sahada yoğun şekilde görev yaptığını belirten Yerlikaya, bayramın ilk üç gününde toplam 1 milyon 351 bin 653 aracın denetlendiğini söyledi.

Denetimlerin cezadan çok, kazaların önlenmesi ve can kayıplarının azaltılması amacıyla yapıldığını vurgulayan Bakan, vatandaşlara trafik kurallarına uymaları konusunda çağrıda bulundu.

Son olarak kazalarda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Yerlikaya, sürücüleri dikkatli olmaya davet etti.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!