/ Gündem Haberleri / Başkent’te toplu taşıma güçleniyor

Başkent’te toplu taşıma güçleniyor

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - EGO Genel Müdürlüğü bünyesine 10’u solo, 5’i körüklü olmak üzere toplam 15 yeni otobüs katıldı. Yeni araçlarla birlikte Ankara’da hizmet veren otobüs sayısı 1979’a yükseldi. 2019-2026 yılları arasında Ankara’ya kazandırılan yeni otobüs sayısı da 549 oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada artan yolcu talebine karşı filo yenileme ve güçlendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Başkent’te toplu taşımanın daha konforlu ve kesintisiz sürdürülmesi amacıyla yatırımlarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, EGO Genel Müdürlüğü filosuna 15 yeni dizel otobüs daha ekledi.

7 YILDA 549 YENİ OTOBÜS Hizmete alınan yeni araçların 10’u 12 metre uzunluğunda solo, 5’i ise 18 metre uzunluğunda körüklü otobüslerden oluşuyor.

Yeni alımla birlikte EGO filosundaki toplam otobüs sayısı 1979’a ulaşırken, 2019-2026 yılları arasında Ankara’ya kazandırılan yeni otobüs sayısı da 549 oldu. Filoya katılan 18 metrelik körüklü otobüsler yaklaşık 150 yolcu kapasitesine sahip.

Tamamı engelli erişimine uygun olarak tasarlanan araçlarda alçak taban sistemi, tekerlekli sandalye rampası ve sabitleme aparatları bulunuyor. Yeni araçlarla hem toplu taşıma kapasitesinin artırılması hem de vatandaşların daha konforlu ulaşım hizmeti alması hedefleniyor.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!