/ Gündem Haberleri / Başkentray 8 yılda 140 milyon yolcu taşıdı

Başkentray 8 yılda 140 milyon yolcu taşıdı

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’nın önemli raylı sistem projelerinden biri olan Başkentray’ın 8. yılı dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Başkentray’ın hizmete girdiği günden bu yana 140,3 milyon yolcuya ulaştığını belirten Uraloğlu, hattın her gün ortalama 76 bin vatandaş tarafından kullanıldığını ifade etti.

Başkentray’ın Kayaş-Sincan hattında metro standardında banliyö hizmeti sunduğunu vurgulayan Uraloğlu, projenin başkent ulaşımına önemli katkı sağladığını kaydetti.

Raylı sistem yatırımlarının Türkiye’nin ulaşım vizyonunda önemli bir yer tuttuğunu belirten Uraloğlu, “Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda şehirlerimizi modern raylı sistemlerle geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkentray, Ankara’da şehir içi ulaşımı rahatlatan projeler arasında öne çıkarken, özellikle yoğun saatlerde sunduğu hızlı ve güvenli ulaşım imkânıyla başkentlilerin günlük yaşamında önemli bir rol üstleniyor.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!