/ Gündem Haberleri / Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz

Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz

MANŞET
0

İSTANBUL (İGFA) - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol ile gerçekleştirdiği basın toplantısında COP31 sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Kurum, dünya genelinde artık yalnızca hedeflerin değil, uygulanabilir çözümlerin de beklendiğini belirterek, COP31’i sadece kararların alındığı bir platform olmaktan çıkarıp sıfır atık, enerji dönüşümü, iklim finansmanı ve temiz teknolojiler gibi alanlarda somut adımların atıldığı bir uygulama odaklı etkinliğe dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Türkiye’nin COP31 aracılığıyla iklim diplomasisinde güven, iş birliği ve uygulamanın güçlendiği yeni bir eşik yaratmayı amaçladığını vurgulayan Bakan Kurum, ülkenin bu alandaki rolünü güçlendirmeye kararlı olduğunu ifade etti.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız iOS'ta Yayında! Android çok yakında. Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!