/ Gündem / Antalya'daki 'yoğun uçuşlar' Hürjet testine ait

Antalya'daki 'yoğun uçuşlar' Hürjet testine ait

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada dolaşıma giren “Antalya’da Türk F-16’larının yoğun uçuş yaptığı” iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, söz konusu uçuşların Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.

(TUSAŞ) tarafından yürütülen HÜRJET Projesi kapsamında planlanan test faaliyetlerinden kaynaklandığı belirtildi.

Antalya Hava Meydan Komutanlığı’ndan kalkışlı olarak deniz sahası üzerinde gerçekleştirilen bu test uçuşları sırasında hava araçlarının zaman zaman ses üstü hızlara ulaşması nedeniyle patlama benzeri yüksek sesler duyulabildiği vurgulandı.

İletişim Başkanlığı, iddia edildiği gibi olağan dışı bir askeri hareketlilik olmadığını ifade ederek, vatandaşların panik ve korku yayma amaçlı paylaşımlara karşı dikkatli olmasını ve yalnızca resmi açıklamaları takip etmesini istedi.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!