/ Gündem Haberleri / Antalya Muratpaşa'da farklı kültürler buluşmayı sürdürüyor

Antalya Muratpaşa'da farklı kültürler buluşmayı sürdürüyor

MANŞET
0

ANTALYA (İGFA) - Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde festivalin üçüncü gününde düzenlenen Komşu Ülkeler Gecesi, Muratpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisiyle başladı. Ardından Ahıska Dans Topluluğu, bölgeye özgü halk danslarını sahneledi.

Gecede Neveser Türk Müziği Korosu ve Hadi Farshchi de performanslarıyla sahne alırken program, Hediye Kishipour’un dans gösterisiyle sona erdi. Muratpaşa Belediye Başkan Vekili Canan Keleş, farklı kültürlerin bir arada yaşamasının önemine vurgu yaptığı konuşmasında “Ne mutlu ki bize 10.

Yöreler Renkler Festivali’nde yine bir aradayız. Antik çağın Pamfilya denilen topraklarındayız. Yani barış içinde, dostlukla yaşanan topraklardayız. Muratpaşa Belediyesi olarak komşularımızla birlikte bu ruhu sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Yedi bölgemizden, kentlerden ve çevre ülkelerden gelen komşularımızla birlikte nereden gelirlerse gelsinler, Pamfilya ruhuyla birbirine saygıyla, anlayışla yaklaşan ve ‘Ne mutlu ki Muratpaşa’dayım’ dediğimiz günleri birlikte yaşamaya devam edeceğiz. İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz.

Sağ olun, var olun.” MURATPAŞA’DA EGE-MARMARA EZGİLERİ Festival kapsamında düzenlenen Ege-Marmara Gecesi ise yöreye özgü halk danslarıyla başladı.

Muratpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, harmandalı, teke oyunları, hora, karşılama ve zeybek gibi Ege ve Marmara yörelerine özgü dansları sahneledi.

Gecenin devamında Ateş Ali ve Ali Gündüz sahne alırken, Ege yöresi türküleriyle tanınan Türk Halk Müziği sanatçısı Tolga Çandar da Antalyalılarla buluştu. Çandar, seslendirdiği Ege türküleriyle geceye renk kattı.

Festival kapsamında geceyi temsil eden hemşeri ve kültür derneklerine katkıları dolayısıyla plaket takdim edildi.

FESTİVAL 13 EYLÜL’E KADAR SÜRECEK 9 gün boyunca devam edecek festivalde Anadolu’nun farklı bölgelerine ait yemekler, el emeği ürünler, gelenekler ve kültürel değerler tanıtılmaya devam edecek.

Yöresel ürünlerin satışa sunulduğu stantlar, 5-13 Eylül tarihleri arasında her gün 12.00-23.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek. Festival programı kapsamında her akşam saat 20.00’de Muratpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından geceye özel yöresel halk dansları gösterileri sunulacak.

Gösterilerin ardından birbirinden farklı sanatçılar konserleriyle Atatürk Kent Meydanı’na renk katacak.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!