/ Gündem Haberleri / Ankara’da yaz boyu ilaçlama seferberliği

Ankara’da yaz boyu ilaçlama seferberliği

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), halk sağlığını korumak ve vatandaşların yaz aylarını daha konforlu geçirmesini sağlamak amacıyla 25 ilçenin tamamında vektör ve haşerelerle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda görev yapan BelPlas AŞ ekipleri, Altınpark ve Gençlik Parkı’nda sinek ve böceklere karşı ilaçlama çalışmaları yürütürken, Dikmen Vadisi ile Seğmenler’de kene popülasyonuna yönelik uygulamalar gerçekleştirdi.

ABB ekipleri, sivrisinek, karasinek, haşere ve kemirgenlere karşı parklar, yürüyüş alanları ve yeşil alanlarda düzenli ilaçlama faaliyetleri gerçekleştiriyor.

Yaz aylarında artış gösteren ve vatandaşlarda endişeye neden olan kene popülasyonuna karşı özellikle yoğun kullanılan alanlarda ilaçlama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

192 PERSONEL VE 60 ARAÇLA İLAÇLAMA SEFERBERLİĞİ İlaçlama faaliyetlerinde insan sağlığına ve çevreye duyarlı biyolojik yöntemlerin tercih edildiğini belirten ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Çevre Sağlığı Şube Müdürü Mustafa Polat, “Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Ankara’da uçkun popülasyonunda bir artış yaşıyoruz.

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Ankara’da da bu durum söz konusu. Bununla ilgili 192 personel ve 60 araçla Ankara’nın 25 ilçesinde ilaçlama çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Haşerelerle mücadelede en kritik aşamanın larva dönemi olduğuna dikkat çeken Polat, çalışmaların yılın ilk aylarından itibaren başladığını belirterek, “Şubat ayında larva mücadelesiyle uygulamalarımıza başlıyoruz. Bu işin temelinde larva uygulaması vardır.

Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında yaklaşık 400 uygulama gerçekleştirdik ve Ankara’nın birçok noktasında larva mücadelesini sürdürdük” diye konuştu.

DAHA SAĞLIKLI VE TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Çevre Sağlığı İlaçlama Mesul Müdürü İsmail Dane ise, sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte kene mücadelesine ağırlık verdiklerini belirterek şunları kaydetti: “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının vektörü olan kenelere yönelik AVM, hastane, mezarlık, park-bahçe ve rekreasyon alanlarımızda, ayrıca ormanlık bölgelerimizde 7 gün 24 saat esasına göre ilaçlama faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’mız tarafından yürütülen vektör mücadelesi kapsamında çevre ve sağlığa duyarlı çalışmalarımızı sürdürerek hep birlikte daha sağlıklı, daha temiz bir çevre için çalışmaya devam edeceğiz.”

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!