ABD’nin İran’a olası müdahalesi, altın ve gümüşe olan talebi artırdı. Yatırımcılar güvenli liman arayışıyla bu değerli metallere yönelirken, analistler jeopolitik gerilimin fiyatları etkilemeye devam edebileceğini belirtiyor.
Ticaret ve jeopolitik belirsizlikler nedeniyle altın ons başına yaklaşık 5 bin 203 dolara yükselerek önceki seansın kayıplarını telafi etti. Aynı zamanda, gram altın gün içinde 7 bin 338 liraya kadar yükseldi ve 7 bin 336 liradan işlem görmeye devam ediyor.
ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni gümrük vergisi uygulaması ile birlikte, yönetim yüzde 15’e çıkarmayı hedefliyor. Yatırımcılar, Perşembe günü devam edecek olan ABD-İran nükleer görüşmelerini yakından takip ediyor. İran, bir anlaşma sağlamak için必要 olanı yapacağını açıkladı.
Kısa vadeli Fed faiz indirimlerine ilişkin beklentilerin azalması, altın fiyatlarındaki artışı sınırladı. Ons altın gün içinde 5 bin 123 – 5 bin 203 dolar aralığında hareket etti ve şu anda 5 bin 203 dolardan işlem görüyor.
Gram altın gün içi en düşük 7 bin 226, en yüksek 7 bin 338 lira seviyesini gördü ve şu anda 7 bin 336 liradan alıcı buluyor. Gümüş de ons başına 89,8 doları aşarak önceki seanstaki kayıplarını telafi etti.
Ons gümüş gün içinde 86,60 – 91,01 dolar aralığında hareket etti ve şu anda 91 dolardan işlem görüyor. Gram gümüş gün içi en düşük 121,98, en yüksek 128,19 lira seviyesini gördü ve şu anda 128 liradan alıcı buluyor.


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!