/ Gündem Haberleri / Altın Portakal’ın “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması”nda jüri üyeleri belli oldu

Altın Portakal’ın “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması”nda jüri üyeleri belli oldu

MANŞET
0

ANTALYA (İGFA) - 24-31 Ekim 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek, Türkiye’nin en köklü film festivali Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda jüri üyeleri belli oldu.

Ön jürisini post prodüksiyon şirketi yöneticisi, stüdyo ve yapım koordinatörü Ahmet Seyrekbasan, yapımcı Derya Tarım ve akademisyen Prof. Dr.

Zeynep Çetin Erus’un oluşturduğu Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda; “Artakalan, Bekle Bizi Brüksel, Bir Anne Hakkında, Cinlerin Düğünü, Düğün Şarkıcısı, Elisa, Hakikatin Ölümü, Kadim Mavi, Ölü Arının İğnesi, Selma, Taş ve Tüy ve Tatlı Maya” filmleri yarışacak.

JÜRİ BAŞKANI ÖDÜLLÜ YÖNETMEN DERVİŞ ZAİM 63. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Jüri Başkanlığı görevini Altın Portakal ödüllü yazar, yönetmen ve yapımcı Derviş Zaim, üstlenecek.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın bir diğer jüri üyesi ise farklı disiplinlerde ulusal ve uluslararası ödüllü yüzlerce işin kurgusuna ve post prodüksiyon danışmanlığına imza atan Aylin Zoi Tinel olacak.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri üyesi Elif Demoğlu ise çeşitli yapım şirketleri ve televizyon kanallarında muhabir, kurgucu, yönetmen olarak görev aldı, kısa ve belgesel filmler yaptı. Halen “Satmayrum” adlı belgesel filminin çekimlerini sürdüren Demoğlu aynı zamanda M.Ü.

İletişim Fakülte Sinema Anabilim dalında İskandinav Sineması, Sahte-Belgesel, Günümüz Türk Sineması dersleri veriyor.

MERYEM UZERLİ VE FATİH ARTMAN JÜRİ KOLTUĞUNDA Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri üyelerinden biri de Almanya ve Türkiye’de çeşitli televizyon, tiyatro ve film projelerinde yer alan oyuncu Meryem Uzerli.

Türkiye’de geniş kitleler tarafından 2011 yılında yayımlanmaya başlayan Muhteşem Yüzyıl dizisinde canlandırdığı Hürrem Sultan karakteriyle tanınan Uzerli farklı türlerdeki yapımlardaki oyunculuklarıyla Almanya ve Türkiye’de kariyerine devam ediyor.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın bir diğer jüri üyesi ise sevilen dizi ve film oyuncusu Fatih Artman olacak. Bugüne kadar pek çok dizi ve filmde rol alan Artman, “Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok” filmindeki performansıyla 24.

Uluslararası Adana Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü.

FİLM MÜZİKLERİNİN USTA İSİMLERİ DE JÜRİDE Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri üyesi Sırma Bradley, uzun metrajlı filmler, televizyon dizileri, reklam filmleri, müzik videoları ve sahne yapımları dahil olmak üzere yüzlerce yerli ve uluslararası projede Sanat Yönetmeni ve Yapım Tasarımcısı olarak görev yaptı.

Bradley çalışmaları ile Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde de takdir görmüş bir isim oldu.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri üyesi besteci, şarkı yazarı ve yapımcı Rahman Altın, ise kariyeri boyunca film, televizyon, reklam ve sahne projeleri için 5 binden fazla müzik besteleyen bir isim.

Altın; Vizontele Tuuba, Cenneti Beklerken ve Kelebeğin Rüyası gibi önemli yapımların müziklerine imza attı ve birçok ödül kazandı.

Hollywood çalışmalarında da önemli projelere imza atan Rahman Altın, NBCUniversal, Warner Bros., Lucasfilm, HBO, Sony Pictures ve DreamWorks için fragman, teaser ve kampanya müzikleri besteledi ve prodüktörlüğünü üstlendi. 63.

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ödüller 31 Ekim 2026, Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan ödül töreninde açıklanacak.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!