/ Gündem Haberleri / "Alo Adalet" hattı yeni adli yılla birlikte hizmete girdi

"Alo Adalet" hattı yeni adli yılla birlikte hizmete girdi

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - Adalet Bakanı Akın Gürlek, 2026-2027 Adli Yılı’nın başlamasıyla birlikte “135 Alo Adalet Hattı”nın hayata geçirildiğini duyurdu.

Bakan Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uygulamanın ilk etapta Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde pilot olarak hizmet vereceğini belirtti.

Yeni hat üzerinden vatandaşların, 5 yılı aşan dava dosyaları ile 3 yılı aşan soruşturma dosyaları için doğrudan başvuruda bulunabileceği bildirildi.

Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı’nı Adaletin Yüzyılı kılma hedefiyle yargı hizmetlerimizi daha erişilebilir, etkin ve hızlı hâle getirecek yeni adımlar atıyoruz.Bu anlayışla 2026-2027 Adli Yılı’na, vatandaşlarımızın adalete erişimini… pic.twitter.com/rpuudp7rP4 Pilot uygulamanın kısa süre içerisinde Türkiye genelinde yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini belirten Gürlek, uygulamayla yargılamaların makul sürede tamamlanmasına katkı sağlanmasının ve adaletin zamanında tecelli etmesinin amaçlandığını ifade etti.

Bakan Gürlek, yeni adli yılın Türkiye ve hukuk camiası için adaletin daha hızlı ve etkin şekilde tecelli ettiği bir dönem olması temennisinde bulundu.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!