/ Gündem / AK Parti Bingöl Milletvekili Korkutata: İran-İsrail gerilimi, üçüncü tarafların çıkar oyunlarına dönüşmemeli

AK Parti Bingöl Milletvekili Korkutata: İran-İsrail gerilimi, üçüncü tarafların çıkar oyunlarına dönüşmemeli

MANŞET
0

İsrail’in İran saldırısı konusunda değerlendirmelerde bulunan AK Pati Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, iki ülke arasındaki gerilimin üçüncü tarafların çıkar oyunlarına dönüşmemesi gerektiğini ifade etti.

BİNGÖL-BHA İsrail saldırısının Orta Doğu'da yeni bir istikrarsızlığın kapısını araladığına dikkat çeken Milletvekili Korkutata, uluslararası toplumun bu saldırı karşısında sessiz kalmasını da sert sözlerle eleştirdi.

İsrail’in İran’ın nükleer tesislerine yaptığı saldırının milyonlarca insanın hayatını risk altına soktuğuna dikkat çeken Korkutata, İsrail durdurulması için BM Güvenlik Konseyi üyelerinin acil önlem almaya çağırdı. “Bugün sessiz kalanlar, yarın mazlumun gözünde suç ortağıdır.

Çünkü bu coğrafyada susmak, tarih önünde mahkûm olmaktır.” diyen Korkutata, Türkiye’nin bu konuda sessiz kalmayacağını ifade etti.

AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, İsrail saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “İsrail’in İran’a saldırısı, bölgeyi büyük bir kaosa sürükleme riski taşırken; Türkiye, tarihi sorumluluğunun ve medeniyet mirasının bilinciyle hareket etmektedir.

Bizim için Ortadoğu, sadece coğrafya değil; kardeşliktir, emanet bilincidir. Türkiye, sınırlarını değil, sorumluluklarını büyüterek adaletin sesi olmaktadır. Güçlünün değil, haklının güçlü olduğu bir dünya için mücadele ediyoruz.

İsrail’in saldırganlığı karşısında sessiz kalanlara inat, Türkiye mazlumların yanında olmaya devam edecek. İran-İsrail gerilimi, üçüncü tarafların çıkar oyunlarına dönüşmemeli. Türkiye bu kirli oyunu bozacak tecrübeye, iradeye ve vizyona sahiptir.

Erdoğan liderliğinde Türkiye artık seyirci değil, kurucu aktördür. Kudüs’ten Gazze’ye, Şam’dan Bağdat’a; Türkiye’nin sesi, coğrafyanın suskunluğunu bozan vicdani bir çağrıdır. Yeni bir bölgesel barış mimarisine ihtiyaç var.

Türkiye, İslam ülkelerini ortak bir diplomasi ve adalet zemini oluşturmaya davet etmektedir. Bugün sessiz kalanlar, yarın mazlumun gözünde suç ortağıdır. Türkiye ise susmayacak. Çünkü bu coğrafyada susmak, tarih önünde mahkûm olmaktır. Barışı korkular değil, umutlar inşa edecek.

Ve Türkiye, umut veren o yeni vizyonun öncüsüdür."

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!