/ Gündem / 15 il için "Sarı" uyarı: Kuvvetli rüzgar ve sağanak yağışa dikkat

15 il için "Sarı" uyarı: Kuvvetli rüzgar ve sağanak yağışa dikkat

MANŞET
0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın güneyi, İç Ege ve İç Anadolu’nun güneyinde etkili olması beklenen kuvvetli rüzgar ve sağanak nedeniyle 15 ili "sarı" kodla uyardı. Vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.

ANKARA-BHA Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış beklentisi nedeniyle 15 il için "sarı" kodlu uyarı yayımladı.

Marmara'nın güneyi, İç Ege ve İç Anadolu’nun güney kesimlerinde etkili olması beklenen hava koşullarına karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Tahminlere göre yurt genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Manisa, Kütahya, Karaman, Niğde, Ordu, Giresun ve Tokat çevreleri ile Antalya’nın doğu ilçeleri ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

Marmara’nın güney ve doğusu ile Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde ise yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da yer yer toz taşınımı etkili olacak. Bu bölgelerde hava kalitesinin azalması bekleniyor.

Hava sıcaklıkları ise kuzey, iç ve doğu kesimlerde 4 ila 6 derece artacak. Mevsim normallerinin üzerine çıkacak sıcaklık değerleri özellikle iç bölgelerde hissedilir seviyelere ulaşacak. Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Ancak Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güneyi ile Batı ve Orta Karadeniz’de rüzgarın kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi öngörülüyor.

Meteoroloji tarafından yapılan değerlendirmelere göre, şu iller için "sarı" kodlu meteorolojik uyarı verildi: Kuvvetli rüzgar beklenen iller: Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Isparta, Konya, Kütahya, Manisa, Niğde, Uşak, Aksaray, Karaman Kuvvetli rüzgar ve sağanak beklenen iller: Balıkesir, Bursa Sadece sağanak beklenen il: Yalova Yetkililer, ani sel, su baskını, çatı uçması, ağaç veya direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!