Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurdun doğusu ile Doğu ve Batı Akdeniz başta olmak üzere 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı.
ANKARA-BHA Sağanak ve yoğun kar yağışının etkili olması beklenirken, bazı bölgelerde kuvvetli rüzgâr ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması istendi. MGM’nin son değerlendirmelerine göre, bugün Türkiye genelinde çok bulutlu bir hava bekleniyor.
Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sinop, Bolu çevreleri, Çanakkale’nin doğusu, Kırklareli, İstanbul ve Kocaeli’nin kuzey ilçelerinde aralıklı yağış görülecek.
Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde, iç ve doğu kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur, Doğu Anadolu’nun doğusunda ise kar şeklinde olması öngörülüyor.
Yağışların; Antalya’nın doğusu, Hatay, Osmaniye, Erzurum, Ağrı, Bitlis, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Şırnak, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca Adana’nın doğusu ile Kahramanmaraş’ın batısında da etkili yağış görüleceği tahmin ediliyor.
Yetkililer, ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve buzlanma riskine karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi. Rüzgârın Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden zaman zaman kuvvetli (50-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.
Diğer bölgelerde ise rüzgârın genellikle güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi sürüyor.
Kar erimesine bağlı risklere karşı da dikkatli olunması çağrısı yapıldı. Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde azalarak mevsim normalleri civarına gerilemesi, perşembe gününden itibaren ise yeniden artış göstermesi bekleniyor.
Meteoroloji, özellikle kuvvetli yağış ve rüzgâr beklenen illerde vatandaşların güncel uyarıları takip etmelerini ve gerekli önlemleri almalarını istedi.


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!