/ Gündem / 11. Yargı paketi kapsamında 54 bin 340 hükümlü infaz indiriminden yararlanadı

11. Yargı paketi kapsamında 54 bin 340 hükümlü infaz indiriminden yararlanadı

MANŞET
0

Yürürlüğe giren 11. Yargı Paketi’ndeki infaz indirimi düzenlemesiyle 10 gün içinde 54 bin 340 hükümlü kapalı ve açık cezaevlerinden ayrıldı.

ANKARA-BHA 11. Yargı Paketi kapsamında hayata geçirilen infaz indirimi uygulamasının sonuçları netleşmeye başladı. Düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından geçen 10 günlük süreçte binlerce hükümlünün ceza infaz statüsünde değişiklik yaşandı.

Resmi verilere göre, bu süre içinde kapalı cezaevinden açık cezaevine geçen hükümlü sayısı 17 bin 240 olarak kaydedildi. Açık cezaevinden denetimli serbestlik kapsamına alınarak tahliye edilen hükümlü sayısı ise 37 bin 100 oldu. Böylece toplamda 54 bin 340 hükümlü infaz indiriminden yararlanmış oldu.

İnfaz indirimiyle birlikte, 31 Temmuz 2023 ve öncesinde işlenen suçlar bakımından kapalı cezaevinde bulunan hükümlülerin açık cezaevine, açık cezaevinde bulunanların ise denetimli serbestliğe üç yıl daha erken geçişine imkan sağlandı.

Düzenleme kapsamında terör ve örgütlü suçlardan hükümlü 22 bin 300 kişi ile kadınlara ve çocuklara yönelik kasten öldürme ve istismar suçlarından hükümlü 9 bin 200 kişi infaz indiriminden yararlanamadı. Ayrıca deprem suçları da düzenleme kapsamı dışında bırakıldı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!