/ Ekonomi Haberleri / Ticaret Bakanlığı sahte ilanlara karşı denetim avında

Ticaret Bakanlığı sahte ilanlara karşı denetim avında

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanlığı, sahte ilanlar ve dolandırıcılık girişimlerine karşı yürüttüğü mücadelede yeni bir aşamaya geçti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) ile taşınmaz ve taşıt ilanlarında kimlik ve yetki doğrulamasının zorunlu hale getirildiği anımsatarak önemli uyarılarda bulundu.

Yeni uygulamaya göre ilanlar yalnızca mal sahipleri, birinci ve ikinci derece yakınları ya da e-Devlet üzerinden yetkilendirilmiş emlak ve galeri işletmeleri tarafından verilebilecek. Böylece yetkisiz kişiler tarafından ilan paylaşılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bakanlık, tüm internet ilan platformlarının sisteme entegre edildiğini, düzenlemenin sosyal medya dahil tüm elektronik ortamları kapsadığını açıkladı.

Vatandaşlarımızın güvenli ticaret yapmasını sağlamak, sahte ilanları ve dolandırıcılığı önlemek amacıyla; Ticaret Bakanlığı olarak çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.✅Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) ile; taşınmaz ve taşıt ilanlarında kimlik ve yetki… https://t.co/TDYiLoRFyE Buna göre sosyal medya üzerinden yapılan ilan paylaşımlarında da sadece doğrulanmış ilan bağlantılarının paylaşılmasına izin verilecek.

Konuyla ilgilli denetimlerin de artırıldığı belirtilen açıklamada, kurallara aykırı ilan yayımlayan kişi ve platformlara idari yaptırımlar uygulanacağı vurgulandı.

Vatandaşlara da uyarıda bulunan Ticaret Bakanlığı, özellikle yetkisiz kişiler tarafından verilen ilanlara, gerçekte var olmayan satışlara ve kapora dolandırıcılığına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!