/ Ekonomi Haberleri / Dalaman’da 1.400 ton dane mısır satışa çıkıyor

Dalaman’da 1.400 ton dane mısır satışa çıkıyor

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü, 2026 yılı üretimi ikinci ürün dane mısırın satışı için ihaleye çıkıyor.

Toplam 1 milyon 400 bin kilogram dane mısırın 6 parti halinde satışa sunulacağı ihalenin muhammen bedeli 16 milyon 800 bin TL, toplam geçici teminat tutarı ise 840 bin TL olarak açıklandı.

İhalede ilk dört parti, 250’şer bin kilogram olmak üzere toplam 1 milyon kilogram arazi mahsulü dane mısırdan oluşurken, 5 ve 6’ncı partiler 200’er bin kilogram ambar mahsulü dane mısırdan oluşuyor. Tüm partiler için muhammen fiyat 12 TL/kg olarak belirlendi.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre ihale, 15 Ekim 2026 Perşembe günü saat 14.00’te, Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü İhale Salonu’nda, Alım-Satım ve İhale Komisyonu huzurunda açık artırma usulüyle gerçekleştirilecek.

İhaleye katılmak isteyenlerin; tebligat adresi beyanı, geçici teminat ve isteklinin durumuna göre yetki belgeleri ile imza sirkülerini veya imza beyannamesini hazırlayarak ihale zarfını 15 Ekim 2026 saat 14.00’e kadar işletmenin Genel Evrak Servisi’ne teslim etmesi gerekiyor.

Posta veya kargo yoluyla gönderilen ve ihale saatine kadar idareye ulaşmayan teklifler değerlendirmeye alınmayacak.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!