/ Ekonomi Haberleri / Artvin’den Ermenistan’a ticaret köprüsü

Artvin’den Ermenistan’a ticaret köprüsü

MANŞET
0

Bayram SARAYOĞLU / ARTVİN (İGFA) - Artvin Ticaret Borsası Başkanı Osman Akyürek, Artvin’in ve Karadeniz bölgesinin üretim ve ticaret potansiyeline ilişkin bilgi paylaşımında bulunarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ticaret alanındaki çalışmalarına değindi.

İki ülke arasındaki ticaretin doğrudan yürütülmesinin bölge ekonomisine sağlayabileceği katkılar ele alındı.

Alican Sınır Kapısı’nın açılmasının ticari ilişkilerin gelişmesine katkı sunabileceğini ifade eden Başkan Akyürek, bu yönde atılacak adımların Artvin ve Karadeniz bölgesindeki işletmeler için yeni iş birliği fırsatları oluşturabileceğini belirtti.

Görüşmede ayrıca karşılıklı büyükelçiliklerin açılması ve serbest ticaret anlaşmalarına yönelik adımlar atılması temennisi dile getirildi. Başkan Akyürek, Ankara ile Erivan arasında yürütülen görüşmelerin olumlu sonuçlanmasının ekonomik ilişkilerin güçlenmesi açısından önem taşıdığını kaydetti.

Ziyaretin karşılıklı ticari iş birliklerine zemin oluşturmasını temenni eden Akyürek, gösterdiği ilgi ve misafirperverlik dolayısıyla Zareh Sinanyan’a teşekkür etti.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!