/ Eğitim / Okullarda tek tip kıyafet geri dönüyor

Okullarda tek tip kıyafet geri dönüyor

MANŞET
0

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte serbest kıyafet uygulamasının sona ereceğini ve forma zorunluluğunun geri geleceğini açıkladı. Düzenlemenin amacı, velilere ek maddi yük getirilmesini önlemek.

ANKARA-BHA Milli Eğitim Bakanlığı, uzun süredir uygulanan serbest kıyafet düzenlemesini kaldırarak okullarda yeniden tek tip forma dönemini başlatıyor. Yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte yürürlüğe girecek uygulamanın ayrıntılarını Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu.

Bakan Tekin, alınan kararın temel amacının velilere ek mali yük getirilmesini önlemek olduğunu vurgulayarak, “Velilerimize maddi külfet getirilmesini istemiyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizin kılık kıyafetiyle ilgili yönetmelikte değişikliğe gittik” dedi.

Yeni düzenlemeye göre kıyafetlerde özel işaret, baskı veya desen gibi kısıtlayıcı detaylar yer almayacak. Her okul, belirlenen forma görselini internet sitesinde yayımlayacak ve bu kıyafetler dört eğitim-öğretim yılı geçmeden değiştirilemeyecek.

Formanın ekonomik, sade, kullanışlı, kolay bulunabilir ve pedagojik esaslara uygun olması öncelikli şartlar arasında yer alıyor. Ayrıca, özel sağlık durumu bulunan öğrencilerin uygun kıyafet giymesine de izin verilecek.

Böylece hem öğrencilerin ihtiyaçları gözetilecek hem de velilerin bütçesi korunmuş olacak.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!