/ Eğitim Haberleri / MEGA öğrencilerinden akıl ve zekâ oyunlarında büyük başarı

MEGA öğrencilerinden akıl ve zekâ oyunlarında büyük başarı

MANŞET
0

KONYA (İGFA) - Konya'da Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen Meram Gelişim Akademisi (MEGA), eğitim alanındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Her yıl yaklaşık 75 bin öğrenciye ulaşan proje, Konya genelinde düzenlenen Akıl ve Zekâ Oyunları yarışmalarında önemli dereceler kazandı.

Yarışmalarda MEGA öğrencileri farklı kategorilerde dikkat çeken sonuçlar elde etti. Ortaokul kategorisinde; Abluka oyununda Necip Fazıl Kısakürek İHO, Mangala oyununda Muhittin Güzelkılıç İHO, Pentago oyununda Ticaret Borsası Ortaokulu il birincisi oldu.

İlkokul kategorisinde Motif oyununda Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği İlkokulu il üçüncülüğü elde ederken, MEGA öğrencileri takım halinde de Konya üçüncüsü oldu. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini Erkan Yakışır’ın elinden aldı.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, elde edilen sonuçların disiplinli çalışma ve nitelikli eğitimin ürünü olduğunu belirterek MEGA’nın yalnızca akademik değil, aynı zamanda sosyal ve kişisel gelişime de katkı sunduğunu ifade etti.

Başkan Kavuş, gençlerin dikkat, odaklanma, problem çözme ve stratejik düşünme becerilerinin MEGA sınıflarında geliştirildiğini vurguladı. Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, Haziran ayında Konya’da düzenlenecek Türkiye geneli yarışmalarda şehri temsil edecek.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!