/ Eğitim Haberleri / Konya'da yeni evli çiftlere eğitim

Konya'da yeni evli çiftlere eğitim

MANŞET
0

KONYA (İGFA) - Konya genelinde yeni yuva kuran dar gelirli çiftlere destek olmak amacıyla şartları sağlayan ailelere tek seferlik 30 bin TL nakdi yardım sağlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, başvurusu onaylanan çiftler için başlattığı “Evlilik Eğitim Programı” evlilik sürecine dair farkındalık oluşturuyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat’ta düzenlenen eğitim programının açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, aile kurumunun ayakta kalmasının bir varlık yokluk meselesi olduğunu vurguladı.

“BU ŞARTLAR ALTINDA EVLENMEK BELKİ DAHA DA VÜCUT İKTİZA EDİYOR” Emperyalizmin silahsız olarak nüfus planlaması yoluyla aile müessesesini yok etmek istediğine dikkat çeken Uslu, “İslam dünyasının özellikle nüfus olarak azaltılması yönünde hedefleri olduğunu biliyoruz.

Bu şartlar altında evlenmek belki daha da vücut iktiza ediyor, farz haline geliyor. Peygamber Efendimiz ‘evleniniz ve çoğalınız sizin çokluğunuzla kıyamet günü övüneceğim’ buyuruyor. Biz de yerel yönetim olarak hakkından gelebileceğimiz her konuda yanınızdayız. Lütfen içinize atmayın.

Allah ağız tadı versin. Ama bir dert ortağı ararsanız, bizim de Aile Çocuk Destek Merkezimiz var. İmkanlar dahilinde de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hep beraber bu bizim var olma savaşımız ve milletimizin kök hücre kurumu aile müessesesidir” ifadelerini kullandı.

Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal da, Konya Büyükşehir Belediyemizin evlenecek gençlerimize yönelik sunduğu destek programı kapsamında il müdürlüğümüze bağlı Meram Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personellerimiz tarafından gerçekleştirilecek evlilik öncesi eğitimlerin güçlü ve sağlıklı ailelerin temellerini atma açısından çok büyük bir değer taşıdığını söyledi.

ÇİFTLERE 6 KONU BAŞLIĞINDA EĞİTİM VERİLİYOR Konya Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin de destek verdiği programda uzman eğitmenler tarafından katılımcı çiftlere yönelik; Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri, Aile Hukuku, Evlilik ve Sağlık, Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri Atölyesi, Peygamber Efendimizin Evlilik Hayatı ve Örnekleri, Madde Kullanım Riski ve Bağımlılıkla Mücadele konularında 8 saatlik eğitim veriliyor.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!