/ Eğitim Haberleri / Gaziantep'te 12. sınıf öğrencilerine Büyükşehir'den deneme sınavı

Gaziantep'te 12. sınıf öğrencilerine Büyükşehir'den deneme sınavı

MANŞET
0

GAZİANTEP (İGFA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrenciler için daha önce uygulanan genel deneme sınavlarına ek olarak, yabancı dil alanında da deneme sınavı uygulamasını hayata geçirdi.

Uygulamayla öğrencilerin sınav deneyimi kazanması ve başarı düzeylerinin artırılması hedeflendi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eğitim, Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı koordinasyonunda, GASMEK tarafından hazırlanan sınava kent genelindeki 56 okuldan 1.100 öğrenci katıldı.

Sınav sayesinde öğrencilerin yabancı dil alanındaki bilgi düzeyleri ölçülerek eksik konuların belirlenmesi amaçlandı.

Öte yandan GASMEK tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı özel okullarda dahil tüm okullarda bu yıl lise ve üniversiteye hazırlanan öğrencilerin kendilerini ölçme imkânı bulması amacıyla toplam 820 bin adet TYT, AYT ve LGS deneme kitapçığının dağıtılacağı bildirildi.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!