/ Eğitim / e-YDS 2025/9 yarın uygulanacak

e-YDS 2025/9 yarın uygulanacak

MANŞET
0

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2025/9) yarın yapılacak.

ANKARA-BHA Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklamaya göre, 2025 yılı dokuzuncu Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS/9) yarın gerçekleştirilecek. Sınav, saat 13.45'te başlayacak ve Ankara, İstanbul, İzmir ile Adana'da toplam 46 e-Sınav Salonu’nda İngilizce olarak uygulanacak.

Adaylar, saat 13.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Sınav, 80 sorudan oluşan test şeklinde olacak ve adaylara 180 dakika süre tanınacak. Ek süreye ihtiyaç duyan engelli adaylar ise ilave sürelerini kullanabilecek.

Kimlik kartını kaybeden, kimliği olmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutulacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek e-YDS’ye 5 bin 263 adayın başvurduğunu açıkladı.

Sınavda görev alacak personel sayısı ise 329 olarak bildirildi. Ersoy, ayrıca sınava başvuran 10 engelli aday için gerekli düzenlemelerin yapıldığını belirterek, İngilizce dilinde düzenlenecek beşinci Elektronik Yabancı Dil Sınavı’nda tüm adaylara başarılar diledi.

ÖSYM, elektronik sınav uygulamalarının çeşitliliğini ve kapasitesini artırmayı planladığını ve adaylara hızlı sonuç alma imkânı sunduğunu ifade etti.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!