/ Eğitim Haberleri / AYBÜ Öğrencilerinden 112 ve GAMER’e teknik çıkartma

AYBÜ Öğrencilerinden 112 ve GAMER’e teknik çıkartma

MANŞET
0

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı 1. sınıf öğrencileri, "Acil Durum Haberleşme Yönetimi" dersi kapsamında Ankara’daki kriz yönetimi ve acil müdahale merkezlerini ziyaret etti.

ANKARA - BHA  ​ Öğrenciler, Ankara Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi ile Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’ne (GAMER) düzenlenen teknik gezi sayesinde, acil durum anında iletişimin nasıl yönetildiğini yerinde gözlemleme fırsatı buldu.

​Ziyaret sırasında uzman ekiplerden bilgi alan öğrenciler; ​İhbarların kabulü ve ekiplere iletilme süreci, ​Kurumlar arası koordinasyonun işleyişi, ​Kriz anlarında kullanılan ileri teknoloji haberleşme sistemleri, ​hakkında detaylı sunumları dinleyerek merak ettikleri soruları sordu.

​Eğitimin sadece sınıf ortamıyla sınırlı kalmadığını vurgulayan yetkililer, bu tür teknik gezilerin öğrencilerin mesleki donanımlarını artırmak ve çalışma ortamlarını yakından tanımalarını sağlamak adına kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

​AYBÜ’nün donanımlı mezunlar yetiştirme vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen bu ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!