/ Eğitim Haberleri / 68 bini aşkın eserden 45'i dereceye girdi

68 bini aşkın eserden 45'i dereceye girdi

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - Su verimliliği kültürünün geliştirilmesi, suyun tasarruflu kullanımı konusunda farkındalık oluşturulması ve sürdürülebilir tüketim alışkanlıklarının kazandırılması amacıyla ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde düzenlenen yarışmaya 81 ilden toplam 68 bin 616 eser katıldı.

Resim, afiş, şiir, kompozisyon ve müzik (solo/grup) kategorilerinde değerlendirilen başvurular arasından 45 eser dereceye girerek ödül almaya hak kazandı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa Millî Eğitim Bakan Yardımcısı M.

Bilal Macit, Ankara İl Millî Eğitim Müdürü Murat Küçükali, MEB merkez ve taşra teşkilatı yöneticileri, Tarım ve Orman Bakanlığı yönetici ve temsilcileri ile üniversitelerden akademisyenler katıldı.

Programın açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Macit, suyun medeniyetler için taşıdığı hayati öneme dikkat çekerek, "Su medeniyettir. Medeniyetler su ile gelişmekte ve varlığını sürdürmektedir.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında su ve çevre konusunda yürütülen eğitim ve farkındalık çalışmalarının önemli sonuçlar verdiğini görmekteyiz." ifadelerini kullandı. Macit, su verimliliğine yönelik faaliyetlerin önümüzdeki eğitim öğretim dönemlerinde daha da geliştirileceğini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!