/ Eğitim Haberleri / 2 bin 500 kadın öğretmen Eğitimin Sigortası Projesi'ne alınacak

2 bin 500 kadın öğretmen Eğitimin Sigortası Projesi'ne alınacak

MANŞET
0

Millî Eğitim Bakanlığı ve Türk Eğitim Derneği (TED) koordinasyonunda, Z Zurich Foundation’ın katkılarıyla yürütülen “Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz” Projesi kapsamında 2026-2027 eğitim öğretim yılı için başvurular açıldı. Proje ile bu yıl Türkiye genelinde 2 bin 500 kadın öğretmenin desteklenmesi hedefleniyor.

ANKARA - BHA  2018 yılından bu yana sürdürülen proje kapsamında bugüne kadar 81 ilde görev yapan 2 bin 788 kadın köy öğretmenine ulaşıldı. Öğretmenler aracılığıyla 83 bin 640 öğrenciye ve yaklaşık 418 bin 200 aile bireyine temas edilirken, 850 saatin üzerinde eğitim verildi.

Ayrıca öğretmen ve öğrenciler tarafından geliştirilen 30’dan fazla sosyal girişimcilik projesi desteklendi. Proje, özellikle kırsal bölgelerde ve deprem bölgesinde görev yapan kadın öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemeyi, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Program; mesleğinin ilk yıllarında görev yapan kadın sınıf öğretmenleri ile ilköğretim kurumlarında görev yapan kadın yöneticilere yönelik olarak tasarlandı.

Projeye kabul edilen öğretmenler bir eğitim öğretim yılı boyunca çevrimiçi eğitimler, mentörlük desteği ve sosyal girişimcilik programlarından yararlanabilecek.

Fen, Matematik, Türkçe ve Hayat Bilgisi gibi alanlarda güncel öğretim yöntemlerinin yanı sıra sınıf yönetimi, sosyal-duygusal öğrenme, özel eğitim gereksinimli öğrencilerle çalışma ve veli iletişimi konularında eğitimler verilecek.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğretmenler, Ankara’da düzenlenecek “Çocuklar için Sosyal Girişimcilik” programına katılarak öğrencileriyle birlikte toplumsal sorunlara çözüm üreten projeler geliştirme fırsatı bulacak.

Projeye; ilkokul kademesinde sınıf öğretmeni olarak atanmış, devlet okullarında aktif görev yapan, köy, belde veya ilçe merkezlerinde görev yapan ya da deprem bölgesinde çalışan kadın öğretmenler başvurabilecek.

Değerlendirme sürecinde köy okullarında ve deprem bölgesindeki okullarda görev yapan öğretmenlere öncelik verilecek. Başvurular MEBBİS sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Eğitimler Ekim-Haziran döneminde çevrimiçi olarak akşam saatlerinde düzenlenecek, yüz yüze eğitimler ise Ankara’da yapılacak.

Proje hakkında ayrıntılı bilgiye ted.org.tr/egitimin-sigortasi ve egitiminsigortasi.com adreslerinden ulaşılabiliyor.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!