/ Dünya Haberleri / YÖK Başkanı Özvar’dan Pakistan’da NASTP ziyareti

YÖK Başkanı Özvar’dan Pakistan’da NASTP ziyareti

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Pakistan temasları kapsamında National Aerospace Science & Technology Park (NASTP)’ı ziyaret etti.

Özvar, üniversiteleri, araştırma merkezlerini ve sanayiyi aynı ekosistemde buluşturan NASTP’ta havacılık, uzay, yapay zekâ, siber güvenlik ve ileri teknolojiler alanındaki çalışmaları yerinde incelediklerini belirtti.

Özvar, üniversite-sanayi iş birliğini bilimsel bilginin teknolojiye ve ekonomik değere dönüşmesi açısından stratejik önemde gördüklerini ifade ederek, bu ziyaretin Pakistan’ın söz konusu alanlardaki yaklaşımını yerinde görme fırsatı sunduğunu söyledi.

ORTAK AR-GE VURGUSU YÖK Başkanı, Türkiye’deki üniversitelerin Pakistan’daki muhataplarıyla ortak araştırma-geliştirme projeleri geliştirebileceği alanların değerlendirildiğini kaydetti.

Özvar, bilimsel birikimin stratejik teknoloji alanlarında ortak üretime dönüştürülmesinin iki ülke için de önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

Açıklamasında, Türkiye ve Pakistan’ın bilimsel kapasitesinin iş birliğiyle daha güçlü sonuçlar doğurabileceğini vurgulayan Özvar, yeni ortak çalışmaların önünün açılmasını hedeflediklerini belirtti.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!