/ Dünya Haberleri / Türkiye’den Kırım’ın ilhakının 12. yılı mesajı: Gayrimeşru ilhakı tanımıyoruz

Türkiye’den Kırım’ın ilhakının 12. yılı mesajı: Gayrimeşru ilhakı tanımıyoruz

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Kırım’ın Rusya tarafından ilhakının 12. yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, yarımadanın ilhakının uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtilerek Türkiye’nin bu durumu tanımadığı bir kez daha vurgulandı.

Bakanlık açıklamasında, Kırım’ın Ukrayna’dan koparılmasının “gayrimeşru bir referandum” sonucunda gerçekleştiği ifade edilerek, Türkiye’nin söz konusu fiili durumu tanımadığı ve tanımamaya devam edeceği kaydedildi.

Türkiye’nin Ukrayna’nın bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğüne güçlü desteğinin sürdüğü belirtilen açıklamada, yarımadadaki gelişmelerin yakından takip edildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca özellikle Kırım Tatar Türkleri’nin durumuna dikkat çekilerek, Türkiye’nin Kırım’daki gelişmeleri gündemde tutmaya devam edeceği bildirildi.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!