/ Dünya Haberleri / Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında ortak savunma anlaşması imzalandı

Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında ortak savunma anlaşması imzalandı

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında Ortak Savunma Anlaşması imzalandığını duyurdu.

Açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan İslam Cumhuriyeti Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud’un daveti üzerine 7 Ağustos 2026 tarihinde Suudi Arabistan’ı ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Muhammed bin Selman, Mekke’deki Safa Sarayı’nda bir araya geldi.

Gerçekleştirilen resmi görüşmelerde üç ülke arasındaki ilişkiler, karşılıklı çıkar alanları ve bölgesel gelişmeler ele alındı. Görüşmelerin ardından Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında Ortak Savunma Anlaşması imzalandı.

Anlaşmanın; üç ülkenin tarihî ilişkileri, kardeşlik bağları, stratejik çıkarları ve savunma alanındaki iş birlikleri temelinde hazırlandığı belirtildi.

Anlaşmayla, üç ülkenin kolektif güvenliğinin güçlendirilmesi, bölgede ve daha geniş çevrede barış, güvenlik ve istikrarın desteklenmesi amaçlanırken, anlaşmanın üç ülkeden herhangi birine yönelik gerçekleştirilecek silahlı saldırının tüm ülkelere yapılmış kabul edilmesini öngördüğü ve ortak caydırıcılığı artırmayı hedeflediği bildirildi.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!