ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yaşanan gerilimi “mini savaş” olarak nitelendirdi. Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, sürecin kısa süreceğini ve mevcut durumun ABD lehine ilerlediğini savundu.
ANKARA - BHA Trump, İran’a yönelik adımların doğru olduğunu belirterek, ülkenin nükleer silaha sahip olmasına izin vermeyeceklerini vurguladı. İran’ın askeri kapasitesine Trump, mevcut tabloyu “işler çok iyi gidiyor” sözleriyle değerlendirdi.
Yaklaşık 6 haftadır İran ile çatışma halinde olduklarını ifade eden Trump, bu sürecin geçmiş savaşlara kıyasla daha hızlı ilerlediğini savundu. Enerji fiyatlarının da savaşın sona ermesiyle birlikte düşeceğini söyledi.
Trump ayrıca, ABD’nin bu adımları küresel güvenlik gerekçesiyle attığını belirterek politikalarından geri adım atmayacaklarını dile getirdi.


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!