/ Dünya Haberleri / Trump: Hürmüz Boğazı artık kapatılmayacak

Trump: Hürmüz Boğazı artık kapatılmayacak

MANŞET
0

ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı’na ilişkin yaptığı açıklamada İran’ın boğazı yeniden kapatmama yönünde taahhütte bulunduğunu belirtti. Trump, “İran, Hürmüz Boğazı’nı bir daha asla kapatmayacağını kabul etti” ifadelerini kullandı.

ANKARA  - BHA Sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Trump, İran’ın daha önce Hürmüz Boğazı’nın tamamen açıldığını duyurduğunu hatırlatarak, bu bölgenin artık küresel ticarete karşı bir araç olarak kullanılmayacağını ifade etti.

Trump ayrıca, İran’ın Hürmüz Boğazı’na yerleştirilen mayınları ABD’nin desteğiyle kaldırdığını ya da kaldırma sürecinin devam ettiğini öne sürdü.

Hürmüz Boğazı’ndaki gelişmelerin İsrail ile Lübnan arasındaki süreçten bağımsız ilerlediğini vurgulayan Trump, Lübnan konusunun ayrı bir şekilde ele alındığını belirtti.

Öte yandan Trump, NATO ülkelerine yönelik eleştirilerini de yineleyerek, Hürmüz Boğazı konusunun çözülmesinin ardından kendisine NATO’dan destek gerekip gerekmediğine dair bir telefon geldiğini söyledi.

Trump, bu talebe ilişkin “Sadece gemilerini petrolle doldurmak istemiyorlarsa uzak durmalarını söyledim. İhtiyaç duyulduğunda işe yaramazlardı, kağıttan kaplanlar” değerlendirmesinde bulundu.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!