/ Dünya Haberleri / Numan Kurtulmuş, Litvanyalı mevkidaşıyla Zagreb'te görüştü

Numan Kurtulmuş, Litvanyalı mevkidaşıyla Zagreb'te görüştü

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - Zagreb Ulusal ve Üniversite Kütüphanesi’nde gerçekleşen görüşmede TBMM Numan Kurtulmuş, Türkiye ve Litvanya hükümetleri arasında var olan olumlu ilişkilerin ilerlemesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, iki ülke arasındaki iş birliğine katkı sunmak amacıyla parlamentolar arasındaki ilişkileri de ilerletmek gerektiğini vurguladı.

TBMM'nin resmi internet sitesinde aktarılan habere göre bölgesel ve küresel gelişmelerin, enerji güvenliği ve bağlantısallık gibi kavramların önemini artırdığını belirten TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bu anlayışla, bölge ve ötesindeki ulaştırma, iletişim ve enerji güzergahlarında aktif bir rol üstlenmeye çalıştıklarını söyledi.

Kurtulmuş, Litvanya ile ikili ticaret hacminde 1 milyar dolar hedefinin aşıldığını, bu artışın devam etmesini arzu ettiklerini vurguladı.

Türkiye’nin AB üyelik sürecine Litvanya’nın desteğinin gelecek dönemde sürdürülmesi temennisini ifade eden Kurtulmuş, AB’ye tam üyeliğin, Türkiye’nin dış ilişkilerdeki ana hedeflerinden olduğunu kaydetti.

OLEKAS'I PAB VE ZİRVEYE DAVET ETTİ TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Litvanya Meclis Başkanı Olekas’ı 15-19 Nisan tarihlerinde İstanbul’da ev sahipliği yapacakları Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 152’nci Genel Kurulu’na ve 28-29 Haziran tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek NATO Parlamento Başkanları Zirvesi’ne davet etti.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!