/ Dünya / Kremlin: “Ukrayna’da hedefimiz ateşkes değil, kalıcı barış”

Kremlin: “Ukrayna’da hedefimiz ateşkes değil, kalıcı barış”

MANŞET
0

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’ya ilişkin değerlendirmelerinde, Rusya’nın önceliğinin geçici ateşkes değil, uzun soluklu bir barış düzeni oluşturacak anlaşmalar olduğunu vurguladı. Peskov, “Rusya ateşkes değil, barış için çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

ANKARA - BHA Moskova’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin ülkede devlet başkanlığı seçimlerinin yapılabileceğine dair açıklamalarına değinerek, “Bu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in uzun zamandır dile getirdiği bir konuydu.

Dolayısıyla bu yöndeki gelişmeleri yakından takip edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Zelenskiy’nin enerji altyapılarına yönelik saldırılar ve bu çerçevede olası bir karşılıklı ateşkesle ilgili sözlerini de yorumlayan Peskov, “Bizim için esas olan; gerekli belgelerin imzalanmasıyla sağlanacak istikrarlı, güvence altına alınmış ve kalıcı bir barıştır. Önceliğimiz budur.” dedi.

Peskov, ABD Başkanı Donald Trump’ın Politico’ya verdiği röportajdaki Ukrayna’nın NATO üyeliği ve toprak kayıplarıyla ilgili açıklamalarına da atıfta bulunarak, “Trump’ın bu konudaki değerlendirmeleri, bizim anlayışımızla örtüşüyor.” ifadelerini kullandı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!