/ Dünya / Japonya’da Sanae Takaichi, ülkenin ilk kadın başbakanı oldu

Japonya’da Sanae Takaichi, ülkenin ilk kadın başbakanı oldu

MANŞET
0

Japonya Parlamentosu, ülke tarihinde bir ilke imza atarak Sanae Takaichi’yi başbakanlığa seçti.

ANKARA - BHA Takaichi, parlamentonun 465 sandalyeli alt kanadında yapılan oylamada 237 oy alarak çoğunluğu elde etti. Üst meclisin de onay vermesiyle birlikte, gün içinde yemin ederek resmen görevine başlayacak.

Japan Times’ın aktardığına göre, mecliste gerçekleştirilen oylamada Liberal Demokrat Parti’nin (LDP) bu ayki liderlik seçimlerini kazanan Takaichi Sanae, rakibi Anayasal Demokrat Parti (CDP) lideri Noda Yoşihiko’yu geride bıraktı.

Noda 149 oy alırken, Takaichi 237 oyla başbakanlık koltuğuna oturdu ve Japonya’nın ilk kadın başbakanı unvanını elde etti. Temmuz ayında yapılan Danışman Meclisi seçimlerinde LDP ve koalisyon ortağı Komeito’nun meclis çoğunluğunu kaybetmesinin ardından Başbakan İşiba Şigeru görevinden istifa etmişti.

Bu gelişmenin ardından yapılan parti seçimlerinde, geçmişte Ekonomi Güvenliği Bakanı olarak da görev yapan Takaichi, LDP’nin yeni lideri seçilmişti.

64 yaşındaki Takaichi, kamuoyu yoklamalarında “en fazla destek gören isim” olarak öne çıkıyor ve Japonya siyaseti için yeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!